DRMS nominert til Benjaminprisen

BenjaminprisenDrammen Montessoriskole var blant de nominerte skolene, men det ble Uranienborg skole i Oslo som fikk utdelt Benjaminprisen 2014
.

– Arbeidet som ansatte, elever og foreldre på Uranienborg skole legger ned i kampen mot rasisme og antisemittisme er imponerende, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen da han delte ut Benjaminprisen.

Benjaminprisen blir hvert år delt ut til en skole som arbeider aktivt mot rasisme og diskriminering. Prisen er oppkalt etter Benjamin Hermansen, som ble drept 15 år gammel den 26. januar 2001 av erklærte nynazister. Drapet var rasistisk motivert.

Arbeidet skal være preget av:

• Forankring: Skolens arbeid mot rasisme og diskriminering skal være forankret i skolens langsiktige arbeid
  • Involvering: Skolens arbeid mot rasisme og diskriminering skal involvere alle skolens aktører
  • Synliggjøring: Skolens arbeid mot rasisme og diskriminering skal være synlig i skole og lokalmiljø

I norsk skole faller arbeid mot rasisme og diskriminering inn under arbeidet med læringsmiljø generelt og elevenes psykososiale miljø spesielt. I vurderingen av kandidater til Benjaminprisen vil det være avgjørende at skolene har en tydelig og uttalt innsats rettet direkte mot prisens kjernetemaer.

Prisen er på 100 000 kroner, et diplom og en byste som er en miniatyr av minnesmerket over Benjamin Hermansen. Kunnskapsministeren deler ut prisen i forbindelse med den internasjonale minnedagen for Holocaust.